Nieuws

1 mei 2018

'Toen stond hij daar: je krijgt mijn shirt niet meer'

Bron: RTL7 Shirtje ruilen

     

Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft tijdens zijn carričre een fraaie verzameling met shirts van voetballers opgebouwd. De Tukker had zelfs bijna het tricot van Luis Suarez, vertelt hij maandagavond in het RTL7-programma Shirtje Ruilen.

Nijhuis was in 2012 de arbiter bij de Europa League-wedstrijd tussen Liverpool en Anzhi Machatsjkala. Toenmalig Liverpool-aanvaller Suárez kende de leidsman nog van zijn tijd in de Eredivisie. "Dan is het contact natuurlijk snel gelegd. We stonden in de gang en Suárez tikte mij aan: Bas, jij krijgt mijn shirt. Ik dacht: leuk, maar dat zal hij niet voor niets zeggen. Tijdens de wedstrijd viel hij constant op de grond, zoals hij toen vaak deed. Maar ik trapte er niet in en moest hem zelfs geel geven wegens protesteren. Toen kwam hij voor me staan: jij krijgt mijn shirt niet meer!"

Hoewel Nijhuis hartelijk kan lachen om het voorval, benadrukt hij dat het voor scheidsrechters gevaarlijk kan zijn om shirts te ruilen met spelers. "Dat ligt echt wel gevoelig hoor. Ik ken nog een assistent-scheidsrechter uit Spanje, die op vakantie een shirt van FC Barcelona aan had. Die vent zou internationaal vlaggen, maar hij is van de wedstrijd gehaald omdat die foto's opdoken. Ik kan zelf ook nooit een shirt aantrekken dat ik gekregen heb. Als dat toevallig op de foto staat..."