Nieuws

14 augustus 2008

Kobe Bryant smeekt om het shirt van Lionel Messi

Bron: VI Website

 

 

Dat Lionel Messi populair is bij het publiek, mag onderhand wel bekend zijn. De vedette van ArgentiniŽ, de tegenstander van Nederland in de kwartfinale zaterdag in Shanghai, blijkt echter ook een bewonderaar te hebben onder de supersterren van het Amerikaanse basketbalteam.
Kobe Bryant zat woensdag op de tribune om Messi in actie te zien tegen ServiŽ. De Most Valuable Player van dit jaar in de NBA en de drievoudige landskampioen met de Los Angeles Lakers, was er zelfs speciaal op uitgetrokken om de linkspoot van Barcelona te ontmoeten.
Toen Messi, die de hele wedstrijd als reserve toekeek, er door zijn collega op attent werd gemaakt dat Bryant voor hem was gekomen, stond hij op en groette de kleine voetballer de 1.98 grote en 93 kg zware basketballer. In de rust overhandigde Messi zijn shirt aan Bryant.

'Messi is mijn favoriete speler', bekende Bryant. 'Hij is de creatiefste van allemaal. De ontmoeting was een shock en deed me veel', tekende de Argentijnse krant La Naciůn op uit de mond van de dertigjarige Amerikaan.
Ook Messi had mooie woorden over voor Bryant na afloop van de wedstrijd waarin hij niet in actie kwam. 'Hij is meesterlijk en letterlijk een grote.'

Na afloop van de wedstrijd smeekten zes spelers van ServiŽ om het tweede shirt van Messi. Andrija Kaludjerovic, die evenmin in actie kwam, was de gelukkige.