Nieuws

20 april 2016

'Op vrijdag naar je werk in voetbalshirt'

Bron: Algemeen Dagblad

 

Of u nu voor de klas staat. Naar het kantoor gaat. De kranten bezorgt. Een belangrijke presentatie geeft. Of een werknemer moet ontslaan. Vrijdag doet u dat in een voetbalshirt. Tenminste: het zou bij wijze van morele steun aan de Engelsen wel zo mooi zijn.

In Engeland is het aanstaande vrijdag Football Shirt Friday. Dat levert al drie jaar schitterende plaatjes op, maar bovenal genereren de mensen die in het shirtje van hun favoriete club naar hun werk gaan aandacht en geld voor het Bobby Moore-fonds. Het fonds financiert onderzoek naar darmkanker en werd opgezet na het overlijden van de roemruchte voetballer. Moore werd slechts 51 jaar. Het idee: elk op het werk gedragen voetbalshirtje is een donatie van 2 pond waard.

Voetbalshirtvrijdag, zo zou dat in Nederland dan gaan heten. Doet u ook mee vrijdag? Hilarische selfies en fraaie foto's van collega's kunt u sturen naar
AD Sportwereld
. De mooiste beelden worden zaterdag geplaatst in AD Sportwereld en op AD.nl. Vermeld daarbij uw naam en waar de foto is genomen.

Let op: De vijf leukste inzendingen belonen we met een gesigneerd exemplaar van 'Friet met Van Basten', het nieuwste boek van AD-redacteur Sjoerd Mossou. De winnaars krijgen maandag bericht
.