EERST DE DOPINGPLAS DAN HET SHIRT

Na afloop van de Europacupwedstrijd tussen RC Lens en Arsenal op 20 april 2000 moet speler Dennis Bergkamp achterblijven in het  stadion van de Noordfranse club voor de dopingcontrole. Geen probleem, aangezien de Nederlander vanwege vliegangst sowieso niet terugreist met zijn teamgenoten naar Engeland.

Bergkamp wacht in de catacomben totdat hij de noodzakelijke dopingplas kan doen. Dit blijkt nogal lang te duren en zo raakt hij in gesprek met mijn vader, die avond aanwezig als UEFA offical.
Tijdens het gesprek verteld pa ondermeer over mijn verzameling. De sterspeler van Arsenal is desgevraagd bereid zijn shirt te geven. Dit moet wel zo onopvallend mogelijk, aangezien hij niet zo maar mag weglopen bij de dopingcontrole. Bovendien wil Bergkamp voorkomen dat hij al te opzichtig een UEFA official iets geeft en daarmee de schijn van partijdigheid oproept.

Bergkamp verdwijnt met een smoes uit de catacomben en komt even later terug met het shirt dat hij onopvallend achter zijn rug houdt en overhandigd aan mijn vader. Kort daarna kan Dennis eindelijk plassen.