Fotografisch overzicht van de sportcarrière van mijn vader Leo van der Kroft

Naast verdienstelijk voetballer bij ADO was mijn vader jarenlang actief als (inter)nationaal scheidsrechter (1969-1976) en
UEFA / FIFA / KNVB bestuurder (1977- 2010 )


In blijvende herinnering
02-02-1929 Den Haag ++++ 24-11-2016 Rijswijk

Een mooi gebaar

Ter nagedachtenis aan mijn vader werd voorafgaand aan PSV - ADO op 26 november 2016 een minuut stilte gehouden.
Een week later, op 4 december 2016, werd mijn vader voor aanvang van ADO - FC Utrecht nogmaals herdacht door de club waar hij meer dan 62 jaar lid van is geweest.
In het weekend van 26 en 27 november 2016 droegen alle scheidsrechters in het betaalde voetbal een rouwband ter nagedachtenis aan mijn vader. Een mooi gebaar, waarmee scheidsrechters, KNVB en Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) hun waardering uitten voor de verdiensten die mijn pa heeft gehad voor de scheidsrechters in Nederland.

Memorabilia

Het scheidsrechtersjasje dat mijn vader gedurende zijn carriere droeg en door een kleermaker op maat voor hem was gemaakt. In de jaren 70 bestonden er nog geen sponsors die de scheidsrechters van kleding voorzagen.

De scheidsrechterfluiten die zijn gebruikt tussen 1969-1976.

De gebruikte gele en rode kaart. Mijn vader was de eerste scheidsrechter in het betaalde voetbal die de gele kaart uitreikte tijdens de wedstrijd Feyenoord - NEC.

Op 13 oktober 2000 werd mijn vader onderscheiden tot bondsridder. De hoogste onderscheiding die de KNVB uitreikt.

Memorabilia van de wedstrijd Schotland-Engeland op 18 mei 1974 in het kader van het British International Championship. Deze interland wedstrijd is voor mijn vader het absolute hoogtepunt uit zijn internationale carrière als scheidsrechter. De Schotse vlag werd aangeboden door enthousiaste fans na de wedstrijd in het hotel waar mijn vader verbleef. Ik ben er in geslaagd, na bijna 38 jaar wedstrijdbeelden van deze bijzondere wedstrijd te achterhalen. Met dank aan Mark Wotte en Rinie Bax !!

Nederlandse competitie (1967-1976)

Internationale wedstrijden

Bestuurder en official

Bijzondere ontmoetingen

Memorabele gebeurtenissen