WEGGEVEN WEDSTRIJDSHIRT ZIYECH IN VERKEERDE HANDEN

Het shirt dat Hakim Ziyech vorige week na de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Lille meegaf aan de man die zei dat hij de vader was van het mannetje dat het veld op was gerend, staat niet langer te koop op eBay.

Tijdens de tweede helft kwam een jongen met krullend haar het veld op gerend. Het mannetje bleek idolaat van Ziyech, want hij rende recht op de Ajacied af. De voetballer gaf de jongen een knuffel en fluisterde hem iets in het oor. 

Belofte

Ziyech vertelde na afloop dat hij zijn shirt aan het mannetje had beloofd. Omdat hij de jongen, die door stewards van het veld gehaald, na de wedstrijd niet meer kon vinden, gaf hij z’n shirt mee aan iemand die beweerde de vader van de ‘veldbestormer’ te zijn. Het leverde de voetballer veel lof en positieve reacties op.

Het Ajax-shirt met daarop het rugnummer 22 en de naam van Ziyech, inclusief logo’s van de UEFA en Champions League en witte krijtsporen van de lijnen op het veld, werd enkele uren later echter al op eBay gezet. De verkoper, die uit Lomme komt in de buurt van Lille, wilde er minimaal 200 euro voor hebben. Het kan zijn dat het shirt verkocht is of dat de verkoper heeft besloten het zelf te houden.

Pas later bleek da de man die zich langs de lijn voor de vader van het jongetje had uitgegeven geen enkele relatie had met de ongelukkige jonge Fransman. Ziyech beloofde vervolgens om de knul uit Lille alsnog een wedstrijdshirt toe te sturen.