UEFA CUP RC LENS v ARSENAL - 20 april 2000

Halve finale UEFA Cup RC Lens v Arsenal in het seizoen 1999-2000. In dit uitduel wist het grote Arsenal pas in de 85ste minuut de wedstrijd te beslissen door een goal van invaller Kanu op een assist van de eveneens ingevallen Marc Overmars. Kanu was in de ploeg gekomen voor Dennis Bergkamp. Het team va Arsenal bestond louter uit grote namen met David Seaman, Tony Adams, Lee Dixon, Martin Keown, Emmanuel Petit, Thiery Henry, Patrick Vieira, Freddy Ljungberg.

Het shirt van Bergkamp was match issue aangezien hij het duel met korte mouwen speelde. Na afloop ontving mijn vader, die als UEFA official aanwezig was (zie foto card), uit handen van Dennis Bergkamp het shirt bij de dopingcontrole. Een mooie anekdote hierover is hieronder beschreven:


Na afloop van de wedstrijd moet Dennis Bergkamp achterblijven in het stadion van 
de Noordfranse club voor de dopingcontrole. Geen probleem, aangezien de Nederlander vanwege vliegangst sowieso niet terugreist met zijn teamgenoten naar Engeland.

Bergkamp wacht in de catacomben totdat hij de noodzakelijke dopingplas kan doen. Dit blijkt nogal lang te duren en zo raakt hij in gesprek met mijn vader, die op die avond als UEFA offical aanwezig is.

Tijdens het gesprek verteld pa ondermeer over mijn verzameling. De sterspeler van Arsenal is desgevraagd bereid zijn shirt te geven. Dit moet wel zo onopvallend mogelijk, aangezien hij niet zo maar mag weglopen bij de dopingcontrole. Bovendien wil Bergkamp voorkomen dat hij al te opzichtig een UEFA official iets geeft en daarmee de schijn van partijdigheid oproept. Bergkamp verdwijnt met een smoes uit de catacomben en komt even later terug met het shirt dat hij onopvallend en achter de rug aan mijn vader geeft. Kort daarna kan Dennis eindelijk plassen.