EERSTE WEDSTRIJDSHIRT MET EEN DUBBEL GEVOEL...

Mijn allereerste wedstrijdshirt is van Real Madrid uit 1976.
Het shirt draagt in meerdere opzichten een herinnering met zich mee. Het is niet alleen het eerste shirt dat mijn vader heeft meegenomen van een internationale wedstrijd, het zou tevens de meest memorabele wedstrijd uit zijn internationale scheidsrechterscarrière worden.

De kwartfinale wedstrijd uit de Europacup I tussen Real Madrid en Borussia Mönchen Gladbach op 17 maart 1976 kent een curieus wedstrijdverloop.
Veel Duitsers praten jaren later nog met veel emoties over deze wedstrijd.

Aanleiding voor alle commotie zijn twee afgekeurde Duitse doelpunten in een bomvol Bernabeu. De hetze die daarna losbarst tegen mijn vader en ons gezin is ongekend. Intimidaties en doodsbedreigingen worden massaal geuit door de Duitsers. Mijn vader zou door de Spanjaarden zijn omgekocht, dat was volgens onze Oosterburen wel duidelijk. Een luxe villa in Zuid-Spanje zou pa zijn aangeboden. Een peperduur horloge en grote sommen geld zou hij hebben ontvangen. Helaas bleek niets van dit alles waar.

Waar pa wel mee terugkeert is een tas vol vaantjes, speldjes en een (dan nog) prachtig hagelwit wedstrijdshirt van de Koninklijke.....