WATERREUS MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN MET STICHTING PANTERA

Ronald Waterreus geniet vooral bekendheid als voormalig doelman van PSV en analist voor de NOS.

Minder bekend van Waterreus is dat hij zich zowel tijdens als na zijn carrière heeft ingezet voor sociaal maatschappelijke projecten.

Eén van die projecten is de Stichting Pantera. Een organisatie die zich inzet voor het lot en welzijn van wilde dieren, in het bijzonder katachtigen. Het in Oldeberkoop (Fr.)  gevestigde opvangcentrum Pantera onderhoudt ondermeer verwaarloosde tijgers, leeuwen en panters. De dieren zijn meestal afgedankt door circusen of afkomstig van rijke particulieren die de dieren niet langer kunnen of willen houden.

Voor zijn eigen stichting Panterreus heeft de voormalige doelman jarenlang wedsrijdshirts verkocht, waarvan de opbrengst tem goede komt aan de stichting. De shirts die Waterreus verkoopt heeft hij tijdens zijn voetballoopbaan zelf gedragen of geruild met tegenstanders.

Het shirt op de beelden heeft Ronald Waterreus gedragen in de competitiewedstrijd op 1 april 1990. Het tenue spreekt in dit verband misschien wel het meest tot de verbeelding. PSV speelt op die dag namelijk in shirts met de opdruk van de stichting SIRE: 'De Maatschappij dat ben jij'.

Saillant detail is dat Waterreus uitgerekend in dit duel tegen een rode kaart aanloopt.