VLUCHT UIT DE DDR

In de jaren '70 gaat de DDR nog gebukt onder het communistische regime. Het ijzeren gordijn weerhoudt burgers vrij te reizen van oost naar west. Voetbalteams die in het buitenland wedstrijden spelen worden scherp in de gaten gehouden door eigen officials. Desondanks nemen veel Oostduitse sporters het risico om hun geluk te zoeken in het "vrije" westen. 'Niemand is te vertrouwen, zelfs de eigen familie niet', zo redeneren velen in die tijd.

Als international van de DDR heeft voetballer Gerd Weber veel mensen ontmoet in landen waar democratie vanzelfsprekend is. Een van die contacten brengen hem dicht bij een transfer naar de Nederlandse club FC Twente. Weber wil graag naar het vrije westen en realiseert zich dat de risico's groot zijn.
De aanvoerder van Dynamo Dresden wil op zoek naar een gelukkiger toekomst. Als de autoriteiten via informanten lucht krijgen van de plannen van Weber wordt de speler uit Dresden genadeloos gestraft. Weber verdwijnt voor jaren in de gevangenis en zijn carrière als speler is beëindigd.

Enkele jaren voordat Gerd Weber zijn vluchtplannen ten uitvoer wil brengen is pa als UEFA official voor een Europacupwedstrijd aanwezig bij Dynamo Dresden. Na afloop ontvangt hij het historische shirt van de Duitse ploeg, die in die jaren veel aanzien geniet.

Jaren later wordt de Gerd Weber gerehabiliteerd, maar zijn carrière loopt dan reeds ten einde.