QUIZ MET SHIRTS DOOR ADO CHEERLEADERS GEPRESENTEERD - 5 maart 2008

Jan Lobel, onder meer lid van de ledenraad en scheidsrechtersbegeleider van ADO Den Haag, werd in het bedrijfsrestaurant van AD Haagsche Courant in dubbel opzicht een hoofdrolspeler.
De Zoetermeerder raadde in een quiz negentien van de twintig shirts goed die de dames van The United Cheers droegen; shirts van clubs uit binnen- en buitenland. „Ik herkende alleen het shirt van Ierland niet, daar had ik Saint Etienne ingevuld,” aldus Lobel die trouwens de eerste plaats moest delen met André Buurman, bestuurslid van de businessclub van voetbalvereniging Forum Sport, en Arthur Paulides, bestuurslid van de KNVB, district West II.

Om de winnaar te bepalen moesten de drie kenners antwoord geven op de vraag hoeveel doelpunten ADO Den Haag-speler Virgilio Teixeira voor zijn voormalige club RKC Waalwijk heeft gemaakt. Lobel wist het goede antwoord: vier. „Een gokje, hoor,” vertelde Lobel die tijdens de loting werd geassisteerd door diezelfde Virgilio Teixeira.

Achter in de zaal keek Leo van der Kroft mee, zoon en naamgenoot van de voormalige profarbiter. De Rijswijker had de twintig shirts meegenomen waarin de dames van The United Cheers paradeerden. In 1976 begon Van der Kroft met zijn verzamelwoede, inmiddels heeft hij zeshonderd voetbalshirts. Eén mooie anekdote wilde hij de toehoorders niet onthouden. „In de jaren tachtig floot Bep Thomas de vriendschappelijke wedstrijd Duitsland-Italië. Ik wilde dolgraag dat Italiaanse shirt hebben, met die prachtige blauwe kleur. Ik zat zelf in Italië en belde Thomas op of hij een shirtje wilde meenemen. Toen de wedstrijd afgelopen was, vroeg hij aan een speler een shirtje. Die kreeg hij, maar in de catacomben werd hij door een official op de vingers getikt. Werd hij een paar wedstrijden niet meer aangesteld, maar ik had dat shirt.”

Bron: AD Haagsche Courant