CONFLICT OVER RUGNUMMER 13 - 3 augustus 2006

Een aardig conflict broeit bij Chelsea nadat Jose Mourinho revanche heeft genomen op 'the wayward' verdediger William Gallas door hem zijn geluksgetal nr. 13 af te nemen en het toe te wijzen aan nieuwkomer Michael Ballack.

Het moet gezegd, Gallas, maakte zich niet populair bij Mourinho door weg te blijven bij Chelsea's trainingskamp in de voorbereiding. Hij kon uitzien naar een boete van £80,000 voor zijn wangedrag, hetgeen door de zaakwaarnemer van Gallas overigens wordt omschreven als een "misverstand ".
Hoe dan ook, het had veel weg van een ontrouwe echtgenoot die zijn klerenkast opent en daar zijn in stukken gescheurde kleding aantreft. Gallas schrok behoorlijk toen hij gisteravond tv zat te kijken. Wat hij zag was collega speler Michael Ballack die zijn nieuwe Chelsea shirt presenteerde, met Gallas' eigen no 13 geprint op de rug.
We moeten niet vergeten dat het rugnummer een speciale betekenis heeft voor de Fransman, omdat hij het draagt sinds zijn komst in London vanuit Marseille in mei 2001.

Iedereen die dacht dat het allemaal op toeval berustte werd snel overtuigd van het tegendeel toen Ballack's eigen commentaar luidde. "Aanvankelijk, vroeg ik nr. 13 en was ik teleurgesteld toen bleek dat die al vergeven was," zei de Duitse middenvelder, die het nummer 13 droeg bij zowel Bayern Munchen als Bayer Leverkusen."
"Ik had al ingestemd met no 19, maar twee dagen geleden kwam de coach en zei, 'Ok, het is beter als jij uiteindelijk nr. 13 neemt'."

Gallas' manager, Pierre Frelot, is niet onder de indruk. "Het is niet zo maar mogelijk om Ballack het shirt met nr. 13 toe te wijzen zonder eerst met William te overleggen. William heeft dat nummer vijf jaar gedragen en het is het shirt waarin hij verwacht te spelen. De afwezigheid van William is nog steeds een misverstand. Ik ben onaangenaam verrast dat ze niet de moeite hebben genomen om eerst te wachten op uitleg van de speler alvorens maatregelen tegen hem te nemen."

Bron: Voetbal International