NAAR DE RECHTER VOOR SHIRT BECKHAM - 26 april 2008

In Amerika vechten twee jongetjes met hun ouders voor de rechter uit wie de rechtmatige eigenaar is van een gedragen  wedstrijdshirt van David Beckham.
Na afloop van de wedstrijd LA Galaxy v Gamba Osaka in het Hawaii's Aloha Stadium gaf Beckham zijn shirtje aan twee jongens uit Honolulu die tot dan toe beste maatjes waren. Maar de negenjarige jongen en zijn een jaar oudere vriendje eisten beiden het shirtje op, waarna hun ouders een advocaat in de arm namen.
Eric en Yoshika Kerr zeiden dat hun zoon de gehele wedstrijd een boodschap omhoog hield voor Beckham. Wilfred en Yoshika Ho, houden echter vol dat hun negenjarioge zoon het bezwete shirt het eerst had - en dat een politie agent die zich tussen de vechtende massa begaf het shirt aan hun zoon teruggaf. Mrs Ho licht toe: "Mijn jongen kreeg het shirt - vervolgens ging hun kind huilen om het alsnog te krijgen." Mr Kerr zegt echter dat de familie Ho aanvankelijk had ingestemd het shirt aan hun zoon te geven, maar vervolgens hun afspraak niet na kwam. Hij stelt voor: "Waarom het shirt niet met elkaar delen? Becks is zo'n grote ster en het shirt is van enorme betekenis voor de twee jochies." Mrs Ho reageert fel: "Toen we probeerden duidelijk te maken dat het shirt van ons is raakte ze helemaal over hun toeren, dus we zullen het echt niet delen."
De rechter zal nu uitkomst moeten bieden. Een vriend van David zei gisteren: "Het laatste wat hij wil is een ruzie tussen vrienden om zo iets. Hopenlijk zal het gezonde verstand winnen en komen ze er uit."

Terwijl Becks onbereikbaar waren voor commentaar kwam LA Galaxy president en algemeen manager, Alexei Lalas met een mogelijke oplossing. Verklarend dat hij volkomen verbaasd was dat zo'n voorval zo ver kon komen, stelde hij voor: "Ik stel voor dat ze een schaar pakken, het shirt doormidden knippen en ieder de helft geven. Het had nooi zo ver moeten komen en zeker ook niet de bedoeling van David geweest."

Bron: Mirror.co.uk