SHIRT BECKHAM BREEKT RECORDS - 3 juli 2003

Mochten er nog critici zijn die twijfelen aan de populariteit van David Beckham in Spanje, dan zijn die sinds woensdag in ieder geval even stil. Het shirt van David Beckham met het rugnummer 23 was woensdagavond al niet meer te verkrijgen in Madrid.

Dat Florentino Pérez de Engelse middenvelder niet puur vanwege zijn voetballende capaciteiten heeft aangetrokken was al duidelijk. Sterker, de 35 miljoen euro die Real Madrid uitkeert aan Manchester United, verdient de Spaanse grootmacht dubbel en dwars terug. Waarschijnlijk voor een groot deel al met de verkoop van zijn shirts. De supporters van Real konden sinds 14.30 uur woensdagmiddag terecht bij de officiële Real-winkels om het nieuwe shirt van Beckham aan te schaffen. Dat hebben de verkopers geweten. Om 18.30 uur waren allen verkocht. Alleen het derde tenue voor komend seizoen (in grijs) lag nog in enkele winkels. Liefst achtduizend maal ging het nummer 23 over de toonbank. En dat is een record, ook al strikte voorzitter Pérez in de laatste jaren drie andere wereldsterren.

Bij de presentatie van Luis Figo waren er zelfs nog geen shirts met nummer 10 te koop. Een jaar later bij de komst van Zinedine Zidane lagen de tenues (nummer 5) wel klaar en werden er driehonderd stuks op de eerste dag verkocht. En ook de verkoop van Ronaldo's número 11 haalde het vorige zomer niet bij die van Beckham: in zeven uur tijd ging tweeduizend keer over de toonbank. Met die achtduizend van Beckham zal voorzitter Pérez alvast tevreden zijn.
Aangezien een shirtje 78 euro kost, betekent dat toch een omzet van 624.000 euro, in vier uur. In het komende seizoen verwacht de preses liefst een miljoen shirts te kunnen verkopen: 78 miljoen euro.
------------------------------

'Beckham is the Jordan of Real Madrid'

Voor het oog van honderden journalisten presenteerde Real Madrid woensdagmiddag zijn meest recente aanwinst: Legende Alfredo Di Stefano overhandigde het Madrileense shirt, met daarop zijn nieuwe nummer. Dat de officiële presentatie utgroeide tot een grote happening, was verwacht. Liefst 547 journalisten hadden een accreditatie voor de presentatie, en dat zijn er meer dan de vijfhonderd die twee jaren geleden op kwamen dagen tijdens het eerste publieke optreden van Zinedine Zidane. 'Het is een droom die uitkomt om bij Real Madrid te spelen', verklaarde Beckham. 'Het enige dat ik wilde, was spelen voor Real. Ik bedank iedereen die naar mijn aankomst is komen kijken. Gracias.' 'Hij is een grote speler en zal deel uit gaan maken van de geweldige historie van deze club', orakelde voorzitter Florentino Pérez over het aanstaande vierjarige verblijf van de Engelse middenvelder. 'Wij houden van Beckham, omdat hij onze ploeg zowel op het veld als daarbuiten tot dé beste ploeg maakt. Het belangrijkste nieuws was de onthulling van het nieuwe rugnummer van Beckham, aangezien hij zijn geliefde nummer 7 aan Raúl moet laten. Zeer verrassend toonden Di Stefano het nummer 23. Het nummer was officieel nog in handen van Pedro Munitis, die afgelopen seizoen echter verhuurd was aan Racing Santander. Nummer 23 is vooral bekend door Michael Jordan, de beste en meest bekende basketballer aller tijden. Wat dat betreft was de lokatie voor de presentatie goed uitgekozen: sporthal Raimundo Saporta is namelijk het onderkomen van de basketbalploeg van Real.

Bron: diverse media