RUGNUMMER 69 MAG NIET IN DE BUNDESLIGA - 9 februari 2009

Dino Drpic blijft de gemoederen bezig houden. De verdediger uit Kroatie was zaterdag na de verrassende zege van Karlsruhe op HSV (3-2) weer eens het gesprek van de dag. Niet omdat hij had gescoord, maar omdat hem was verboden aan te treden met het erotisch geladen rugnummer 69. Zijn kerverse club Karlsruhe meldde het nieuws kort na de zege op HSV. ,,De Duitse voetbalbond heeft onze nieuwe verdediger verboden met rugnummer 69 aan te treden", luidde de verklaring van de club van Drpic.
Het idee kwam van Drpic' echtgenote, playboymodel Nives Celzijus. Zij had het idee opgevat haar man te laten rondhuppelen in een shirt met nummer 69.
,,Het was een pure marketingstunt,'' reageerden de beleidsbepalers opgetogen bij Karlsruhe. ,,Helaas mochten we onze plannen niet uitvoeren van de voetbalbond. " Drpic speelde om die reden tegen HSV met nummer 11.
Drpic laat de laatste tijd herhaaldelijk van zich spreken. Zo werd de voetballer ontslagen bij Dinamo Zagreb vanwege gokproblemen en pochte zijn vrouw enkele maanden geleden dat de twee voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland seks hadden gehad... óp het veld.

Bron: AD