"GESLAAGDE" GALA AVOND VOOR HET GOEDE DOEL - 11 oktober 2007

Een eclatant succes. Zo wordt de gala-avond van de Stichting kans voor een Kind omschreven. 60.000 euro was de opbrengst van de gezellige avond in het Hengelose Rabo Theater. Het shirt dat Afonso Alves afgelopen zondag droeg tijdens zijn zevenklapper tegen Heracles hangt voortaan keurig ingelijst in de directiekamer van Asito. Directeur Hans Kroeze werd de eigenaar van het shirt met een bod van 1600 euro. Veilingmeester Jan Smit, de voorzitter van Heracles, had nog steeds moeite met het uitspreken van de naam Alves. "Het gaat nu weer een beetje, maar als ik deze veiling afgelopen maandag had moeten doen, was ik bij het Riagg terechtgekomen", zei Smit vanaf het podium. "Dat shirt zou jou goed staan", pestte zijn assistent/tv-presentator Tom Egbers hem nog.

Asito dat ook sponsor is van Heerenveen, werd dus de eigenaar van het shirt. Maar hoe kwam het shirt van de Braziliaanse scherpschutter in bezit van de organisatie? Daarvoor moeten we Willem Hoevers dankbaar zijn. Denk echter niet dat het gemakkelijk was na de beschamende 9-0 nederlaag waarvan zeven doelpunten op naam kwamen van Alves. De beelden gingen de hele wereld over. Willem Hoevers, de verzorger van Heracles en een van de boegbeelden van de Stichting Kans voor een Kind, had de demonstratie van Alves vanaf de zijlijn met droeve ogen gadegeslagen. Maar in zijn achterhoofd zat nog een andere gedachte. Hij zou na afloop het shirt van deze Alves mee naar Almelo mogen nemen, zo had trainer Gertjan Verbeek hem beloofd. Maar kon hij dat nog wel maken? "Kan ik de bus voor de terugreis binnenkomen met onder mijn arm of in mijn tas het gesigneerde tricot van de man die het elftal te schande heeft gezet?" De knagende vraag kende maar één antwoord. De getergde spelers zouden hem spontaan de bus uitmikken. Als het moest midden op de A32. Dus verzon Hoevers een list. Een Almelose vriendin van Verbeek zou na afloop in het spelershome het shirt aannemen en de volgende dag aan Willem overhandigen. Aldus geschiedde.

Bron: VI website
noot: Al met al een mooi verhaal zou je zeggen als je bovenstaand artikel leest. Het trieste aan dit hele verhaal is dat het geveilde shirt van Alves helemaal niet het gedragen shirt is uit de bewuste wedstrijd tegen Heracles. Immers het geveilde shirt bertreft een UEFA Cup shirt van de Heerenveen speler. Namen van spelers staan nooit op competitieshirts van de Friezen net zo min als de UEFA Cup badge op de mouw. Foto's uit de bewuste wedstrijd tegen Heracles tonen het bewijs hiervoor. Op zijn minst slordig als je met zoveel ophef iets aanbiedt voor een goed doel....................en de grote vraag is wie van bovengenoemde hoofdrolspelers zou het echte shirt van Alves uit de bewuste wedstijd in zijn bezit hebben............