Bestuursleden nemen fans niet serieus met (te) duur shirt


 In maart 1998 werd de winst van Newcastle United in de kwartfinale van de FA Cup op Barnsley door voorzitter Freddy Shepherd en vicevoorzitter Doug Hall uitbundig gevierd.

Vlak na de wedstijd was het tweetal voor een zakelijke bespreking naar Spanje gevlogen en in gezelschap van zakenmannen uit Dubai vloeide in een Spaans bordeel de champagne rijkelijk. De drank maakte de heren enigszins loslippig en vol trots vertelden ze verhalen over waar de beste hoeren te vinden waren (Genève !) en hoe gek alle Newcastle-fans waren om replicashirts voor vijftig pond te kopen, terwijl de productiekosten slechts vijf pond waren.

De volgende dag stonden hun uitspraken breed uitgemeten in de krant. weer een dag later eisten boze supporters massaal het aftreden van het tweetal.

Gezien de bron – een undercoverjournalist van de Engelse tabloid News of the World kan aan het waarheidsgehalte van de uitspraken worden getwijfeld. Maar het kwaad was al geschied. Twee weken na de krantenberichten traden Shepherd en Hall af.

Bron: Hardgras kalender – maart 2008