ZES PUNTEN IN MINDERING VANWEGE CLUBKLEUREN - 5 september 2008

Verboden clubkleuren hebben ervoor gezorgd dat de Roemeense voetbalbond (FRF) zes punten in mindering heeft gebracht bij FC Timisoara. De club weigert het paars van Politehnica Timisoara te vervangen door een andere kleur.
Nadat Rocar Boekarest in 2001 gepromoveerd was naar de hoogste klasse, besloot voorzitter Anton Dobos de Roemeense hoofdstad te verlaten met zijn club. De club zou in Boekarest nooit kunnen concurreren met Dinamo, Rapid en Steaua, waardoor verhuisd werd naar Timisoara.
Rocar Boekarest veranderde haar naam in Politehnica AEK Timisoara, in de stad waar voorheen Politehnica 1921 Timisoara furore maakte. Die club was inmiddels afgegleden naar de Derde Divisie. De inwoners van Timisoara accepteerden de nieuwe club, maar de FRF ging niet akkoord met de overname van de clubnaam en -kleuren van Poli.

In 2006 deed het sporttribunaal (CAS) de uitspraak dat de club onrechtmatig gebruik maakt van de identiteit van Politehnica Timisoara. Hierop is enkel de clubnaam aangepast, de ploeg speelt nog altijd in het paars.

Omdat de club verder niet gehoorzaamde, greep de FIFA in. Zij heeft de FRF opgedragen zes punten in mindering te brengen, wat bij de supporters tot onvrede leidde. Drieduizend supporters gingen donderdag de straat op om te protesteren tegen de uitspraak van de voetbalbond.

Bron: VI website