TUMULT OM WERDER SHIRT MET 'HOLLAND' ARMEN - 22 juli 2003

Is het nieuwe tricot van Werder Bremen vet, cool en sexy, of lopen de spelers er als papegaaien bij? De meningen daarover zijn vooralsnog verdeeld.

Boulevardblad Bild heeft zoals gebruikelijk wel een uitgesproken mening: 'Werder heeft Holland-armen'. Werder-sponsor Kappa maakte voor de Duitse club eenzelfde soort tenue als het vorige van AS Roma, zij het een beetje aangepast aan de kleuren van de Bundesligaclub. En dus speelt Werder het komende seizoen in een groen shirt met fel oranje armen, en met groen-oranje gestreepte kousen.
Bild wist al snel enkele verontruste fans te vinden. 'Die tricots hebben niets met Werder te maken', verwoordt het blad de mening van de Werder-supporter. 'Wij zijn geen Nederlanders, we hebben geen oranje nodig.'

Daartegenover zouden er ook vele fans zijn die weglopen met de nieuwe look: 'We zien er sexy uit'.

Volgens marketing-manager Manfred Müller hebben de oranje-armen niets met Nederland te maken. 'Samen met Kappa hebben we de nieuwe look bedacht. AS Roma speelt in soortgelijke shirts, zo zijn we aan de oranje armen gekomen.' Technisch-directeur Klaus Allofs vindt alle commotie maar niets: 'Het shirt is opwindender dan dat van Bayern.' Tot nu toe hebben circa 2100 fans het nieuwe tenue aangeschaft.

Bron: VI website